top of page

CCS Cancer Prevention and Survivorship Centre Renovation & Addition

The Canadian Cancer Society in Vancouver is housed in a 25,000 ft² property that includes offices and a lodge facility.

VANCOUVER, BC

In order to better serve cancer patients and their families, the CCS renovated its facility.

Updates include a new Cancer Prevention Centre, Canadian Cancer Society Division Offices, and the Canadian Cancer Society Lodge, as well as restoration work and the addition of an atrium.

PROJECT HIGHLIGHTS

CLIENT

Canadian Cancer Society

ARCHITECT

SHAPE Architecture

OUR ROLE(S)

Building Envelope Consultant

SIZE

55,000 ft²

BUDGET

$26 M

MARKET (OFFICE)

VANCOUVER

LEARN MORE ABOUT HOW ENTUITIVE APPROACHES ENGINEERING CHALLENGES, AND DISCOVER WHY ENGINEERING PERFORMANCE MATTERS FOR YOUR PROJECT.

KEY CONSIDERATIONS

Challenge One

Integrating a modern addition directly connected to the existing cancer center building structure.

Solution One

A lot of focus and coordination was undertaken in designing and selecting the appropriate envelope assemblies such that the performance of the new complex met design objectives and the existing assemblies were upgraded to support improved comfort. These interfaces were implemented with precision on site with consistent coordination between the architect and general contractor.

GALLERY

bottom of page