top of page

Stanley Park Brewing

This project involved the renovation of the former Fish House in Stanley Park to house a Stanley Park Brewing Co. brewery and restaurant.

VANCOUVER, BC

This project involved the renovation of the former Fish House in Stanley Park to house a Stanley Park Brewing Co. brewery and restaurant.

The Fish House was first opened in 1930 as the Sports Pavilion and served as a club house for those who used the park’s tennis and golf facilities, as well as a public washroom.

To learn more about this interesting project, read our Behind the Project article.

The scope of the work comprised upgrading the restaurant interior and introducing on-site brewery operations, larger outdoor decks, and a much-needed refreshing of the exterior cladding, the clubhouse storage and public functions, along with upgrades to the fire and life safety provisions.

PROJECT HIGHLIGHTS

CLIENT

Stanley Park Brewing

ARCHITECT

McKinley Studios

OUR ROLE(S)

Building Envelope Consultant

SIZE

1000 m² (10,660 ft²)

BUDGET

$5 M

MARKET (OFFICE)

VANCOUVER

LEARN MORE ABOUT HOW ENTUITIVE APPROACHES ENGINEERING CHALLENGES, AND DISCOVER WHY ENGINEERING PERFORMANCE MATTERS FOR YOUR PROJECT.

KEY CONSIDERATIONS

Challenge One

The client wanted to open in time to have a fully staffed and functional restaurant and brewery for the summer season when local and tourist traffic was busiest at this popular beach-front Stanley Park destination.

Solution One

Our team ensured prompt responses and turnaround on site discoveries and completed pre-planning of critical envelope details.

Challenge Two

Maintaining the historic structure.

Solution Two

Our team minimized inappropriate alteration and retained as much of the original fabric as possible, carefully designing interfaces of new with old, using compatible methods and materials.

Challenge Three

Converting an existing building into a brewery.

Solution Three

A brewery introduces elevated moisture levels within a facility, a particular concern in an existing building (especially a heritage one). Careful consideration and adaptation of the thermal, air, and moisture construction was required.

In the field, we worked with the general contractor and subtrades to cope with the many penetrations through the heritage and new walls, to ensure durable envelope performance.

GALLERY

bottom of page