top of page

Vivo Centre for Healthier Generations Expansion

Originally constructed in 2004, the Vivo for Healthier Generations facility was designed to promote healthy living through innovation.

CALGARY, AB

Originally constructed in 2004, the Vivo for Healthier Generations facility was designed to promote healthy living through innovation.

The existing facility includes two NHL-sized ice arenas, a triple gymnasium, fitness centre, leisure pools, climbing wall, multipurpose spaces, child minding and preschool, a Calgary Public Library branch, research and innovation lab, health services, and community organizations.

The project also includes renovations to the existing facility.

A new two-storey addition will increase the existing facility by approximately 36% to accommodate a new aquatic centre with a 25-metre, six-lane lap pool, steam room and sauna, increased fitness area, research and innovation spaces, community multipurpose spaces, an indoor park, and exterior courtyards for the community and program use.

PROJECT HIGHLIGHTS

CLIENT

Vivo for Healthier Generations

ARCHITECT

DIALOG

OUR ROLE(S)

Building Envelope Consultant;
Building Enclosure Commissioning Agent

SIZE

87,200 ft² (8,100 m²)

BUDGET

$65 M

MARKET (OFFICE)

CALGARY

LEARN MORE ABOUT HOW ENTUITIVE APPROACHES ENGINEERING CHALLENGES, AND DISCOVER WHY ENGINEERING PERFORMANCE MATTERS FOR YOUR PROJECT.

GALLERY

bottom of page